Вино Ferdinando Barbera d'Alba DOC червоне сухе 0.75 л (BWQ7360)
Країна виробник | Італія |
Вид напою | сухе |
Вміст цукру, г/л | 2 |
Сорт винограду | Barbera |
Регіон | П'ємонт |
Класифікація | DOC |
Опис товару
Сім'я Ferdinando Principiano(Фердинандо Прінчіп'яно) протягом кількох поколінь займалася землеробством у Ланзі. На даний момент маєток складається з 20 гектарів, включаючи обрані ділянки старих виноградних лоз – Ravera di Monforte та Boscareto, історичних виноградниках у Серралунгу, які межують із знаменитим виноградникомFrancia Giacomo Conterno.
Інші володіння – це Барбера, Дольчетто, а також загадковий білий п'ємонтський виноград Тіморассо. Фердинандо почав перетворювати свої виноградники на екологічно чисті методи в 2003 році, і в даний час для обробки лоз використовуються тільки мідь і сірка, і тільки у разі нагальної потреби. Прагнучи збільшити навколишнє біорізноманіття, Фердинандо побудував ставок навпроти виноградника Boscareto, оазис для перелітних птахів та іншої фауни.
Ця відданість природі поширюється і на льох із мінімальним втручанням і лише невеликими добавками сірки при розливі у пляшки. Вініфікація, безперечно, є олдскульною, з довгими мацераціями, що відбуваються тільки в старих бочках об'ємом від 20 до 40 гектолітрів. В результаті виходять свіжі, але глибокі та складні вина, що демонструють ту ж живу енергію, що і виноградники, з яких вони походять.
Вініфікація
Ферментація та мацерація на диких дріжджах та без додавання сірки протягом 20 днів. Витримка відбувається протягом 10 місяців у ємностях із нержавіючої сталі, а потім у пляшках.
КОЛІР, СМАК, АРОМАТ
Фердинандо Прінчіп'яно – натураліст із Монтефорте д'Альба, що у самому серці Ланзі. У «модерністський» період він дійшов висновку, що це виноградарство, про яке він мріяв. Фердинандо вийшов за межі загальних стандартів, дотримуючись філософії «low intervention».
Він виготовляє елегантні натуральні вина терруарного Бароло. Бродіння проводиться цілими гронами, які злегка пресуються (ногами) і ферментуються без сірки, щоб надати вин легкість і м'якість. Це вино виготовляється зі старих лоз сорту Барбера.
Аромат – фруктовий, з вишнею, полуницею та брусницею, легким відтінком лакриці та квітів. У смаку м'які таніни, чорниця, за якою ховається легка гіркуватість. Висока кислотність.
ТИП
- Червоне Сухе
ВИРОБНИК
- Ferdinando Principiano
ГЕОГРАФІЯ
- Італія
КЛАСИФІКАЦІЯ
- DOC
СОРТОВИЙ СКЛАД
- Барбера;
МІЦНІСТЬ, %
- 13%
ЦУКОР, Г/Л
- 2 г/л
Характеристики Вино Ferdinando Barbera d'Alba DOC червоне сухе 0.75 л (BWQ7360)
Виробник | Ferdinando Principiano |
Об'єм, л | 0.75 Інші: Вино об'єм, л: 0.75 |
Країна виробник | Італія Інші: Італійське вино |
Вид напою | сухе Інші: Сухе вино |
Міцність | 13 Інші: Вино міцність: 13 |
Вміст цукру, г/л | 2 |
Сорт винограду | Barbera |
Колір вина | червоне Інші: Вино колір: Червоне |
Регіон | П'ємонт |
Класифікація | DOC |
Смак | Черника |