Вино Gaja Barbaresco 2019 червоне сухе 0.75 л (BWR4277)
Країна виробник | Італія |
Вид напою | сухе |
Рік виробництва | 2019 |
Вміст цукру, г/л | 0.38 |
Сорт винограду | Nebbiolo |
Регіон | П'ємонт |
Класифікація | DOP |
Опис товару
Анджело Гайя, один із найвідоміших виноробів Італії, новатор та «король Барбареско». Багатство та інтенсивність цього вина, чарівним чином контрастують із чудовою округлістю та витонченістю. Аромат розкривається відтінками чорних фруктів, трав та прянощами. Барбареско від Гайя відрізняється своєю щільною потужною структурою та гладкими шовковими танінами. Це повнотіле вино з комплексним, довгим смаком і величезним потенціалом до витримки.
Анджело Гайя приписують створення методики, яка зробила революцію у виноробстві П'ємонту та всієї Італії. Він вивів Барбареско на глобальну винну карту і сьогодні воно вважається одним із найбільших вин у світі, а Гайя безперечним «королем Барбареско». Вина Гайя - це поєднання традицій та сучасності, які істинно виражають терруар, з незрівнянною інтенсивністю та чистотою. З приходом до управління сімейною справою Анджело Гайя почав впроваджувати у П'ємонті кілька революційних практик підвищення якості винограду. Насамперед проводити «зелений урожай», який сприяє тому, що вся сила лози йде у залишені грона, забезпечуючи рівномірне визрівання ягід та більш виражений смак. Також Гайя почав використовувати спеціальну підщепу «161-49» для зниження врожайності та культивувати в П'ємонті міжнародні сорти, але ніколи не робив це бездумно. У 1978 році був висаджений перший виноградник з Каберне Совіньйон, а через рік Шардоне. Основний маєток родини Gaja розташований біля комун Бароло та Барбареско. П'ємонтська область Ланге, з її крутими схилами та глинисто-вапняними ґрунтами, є батьківщиною Неббіоло та довгоживучих вин з видатним характером з цього сорту: Барбареско, Бароло та Ланге Неббіоло. Протягом кількох поколінь класичні вина Ланге виготовлялися з винограду, зібраного з кількох різних виноградників. У 1960-1970 роках провідні винороби регіону почали практикувати роздільну вініфікацію різних виноградників. 1967 року Гайя випустив своє перше вино з окремого виноградника Sori Sa Lorenzo. Сьогодні виноробня Gaja виготовляє класичне Барбареско DOCG та Бароло DOCG, а також п'ять вин з окремих виноградників Sori San Lorenzo, Sori Tildin та Costa Russi з регіону Барбареско; Sperss та Conteisa з регіону Бароло. Для своїх чудових вин з Неббіоло Анджело Гайя відмовився від історичних апелласьонів Бароло і Барбареско, які ставили занадто великі обмеження. До 1995 року вина з окремих виноградників Gaja випускалися під апелласьоном Барбареско та Бароло. Починаючи у вінтажі 1996 року, вина Неббіоло з окремих виноградників позначені апелласьоном Ланґе Неббіоло. Одне з найбільших червоних вин Італії, Барбареско – історично найважливіше вино сімейства Гайя. Вино виробляється з винограду Неббіоло і називається на ім'я села Барбареско, звідки воно походить. Секрет приголомшливої складності Барбареско у використанні винограду з 14 різних виноградників Неббіоло, які належать господарству Gaja. Кожне Барбареско від Гая це чистий вираз терруару та вінтажу.
Вініфікація
Ферментація проходить у сталевих ємностях у контакті зі шкіркою протягом трьох тижнів при температурі 25-29°C. Вино витримують 12 місяців у бариках та 12 місяців у великих дубових бочках.
Характеристики Вино Gaja Barbaresco 2019 червоне сухе 0.75 л (BWR4277)
Виробник | Gaja Інші: Вино Gaja |
Об'єм, л | 0.75 Інші: Вино об'єм, л: 0.75 |
Країна виробник | Італія Інші: Італійське вино |
Вид напою | сухе Інші: Сухе вино |
Рік виробництва | 2019 |
Міцність | 14 Інші: Вино міцність: 14 |
Вміст цукру, г/л | 0.38 |
Сорт винограду | Nebbiolo |
Колір вина | червоне Інші: Вино колір: Червоне |
Регіон | П'ємонт |
Класифікація | DOP |
Особливості | Элитное |
Смак | Фруктовый, Танинный |