Вино Gaja Barbaresco 2020 червоне сухе 0.375 л (BWR7742)
Країна виробник | Італія |
Вид напою | сухе |
Рік виробництва | 2020 |
Вміст цукру, г/л | 0.4 |
Сорт винограду | Nebbiolo |
Регіон | П'ємонт |
Класифікація | DOP |
Опис товару
Barbaresco є флагманом виноробні Гайя та єдиним вином, класифікованим як DOCG. Складне, повне, елегантне, з вишуканими танінами це вино має дуже довгий потенціал зберігання — понад 30 років.
Для Італії Барбареско це не просто вино, це символ! І Барбареско від Гайя підтверджує цю думку своєю винятковістю. Вино народжується з винограду сорту Неббіоло, що одержав свою назву, за однією з версій, від італійського слова "nebbia", що в перекладі означає "туман".
На початку жовтня, коли збирання врожаю Неббіоло у розпалі, на виноградники вранці часто опускається густий білий туман. За іншою версією назва сорту походить від слова "nobile", у перекладі з італійської - "шляхетний". Для цього сорту характерні танінність у молодості та збалансованість у міру старіння.
Збір врожаю для виробництва Гайя, Барбареско відбувається з 14 різних виноградників у провінціях Барбареско та Треізо з глинистими, мергелевими та вапняковими ґрунтами. Ягоди піддають ферментації та мацерації у чанах з нержавіючої сталі при постійному контролі температури на рівні 26–30 °C протягом 3-х тижнів. Витримка проходить протягом 12 місяців у бариках та 12 місяців у великих дерев'яних бочках. Цікаво, що для цього вина родина Гайя переробила традиційну пляшку бургундської форми, яка використовувалася в П'ємонті, і створила гібридну пляшку, що поєднує бургундську форму з довгою "шиєю", типовою для пляшок з Бордо.
2020 характеризувався частими дощами, які з різних причин можна віднести до нетипових. Загалом кількість опадів була вищою за середню (загальна середньорічна кількість опадів склала 1000 мм у районі Бароло та 900 мм у районі Барбареско порівняно із звичайними 800 мм).
Більша кількість опадів припала на літні місяці, і що дивно, незважаючи на часті літні грози, вперше за багато років жоден з виноградників господарства Гайя не постраждав від граду. Взимку температура була помірною, зокрема січень 2020 року запам'ятається як найтепліший за останні 50 років. Справжні холоди з температурою нижче за нуль прийшли в середині березня і тривали місяць, проте жодних пошкоджень від заморозків не сталося.
За винятком 3-х піків спеки (наприкінці травня, серпні та середині вересня), період із травня по початок жовтня характеризувався чергуванням теплих днів із грозами з більш прохолодними. Частина вересня і жовтня, що залишилася, з їх значними коливаннями добових температур сприяли кольору, аромату і загальному здоров'ю винограду. З 18 вересня у зв'язку з різким похолоданням почався збір урожаю Неббіоло. Збір червоного винограду завершився 8 жовтня.
Колір
Колір – яскравий червоний.
Смак
Смак середньотілий, збалансований, з хрустким квітковим характером, нотами нарізаної полуниці, чудовою структурою, гарною дозою відмінно інтегрованих танінів, які підтримують живий смак.
Аромат
Виразний аромат приваблює відтінками вишні, малини, мінералів, евкаліпта, сіна, свіжих пелюстків троянд та чаю з гібіскусу.
Гастрономічні поєднання
Дивовижно поєднується з різними стравами італійської та французької кухні, не домінуючи над ними, а лише підкреслюючи їхній смак. Особливо добре воно розкривається у парі з дичиною, ситними м'ясними стравами, яловичиною, трюфелями, пастою з м'ясним соусом та традиційними твердими сирами з П'ємонту.
Перед подачею рекомендується декантація.
ТИП
- Червоне Сухе
ВІНТАЖ
- 2020
ВИРОБНИК
- Gaja
ГЕОГРАФІЯ
- Італія - П'ємонт
КЛАСИФІКАЦІЯ
- DOP
СОРТОВИЙ СКЛАД
- Неббіоло;
МІЦНІСТЬ, %
- 14%
ЦУКОР, Г/Л
- 0,4 г/л
Характеристики Вино Gaja Barbaresco 2020 червоне сухе 0.375 л (BWR7742)
Виробник | Gaja Інші: Вино Gaja |
Об'єм, л | 0.375 Інші: Вино об'єм, л: 0.375 |
Країна виробник | Італія Інші: Італійське вино |
Вид напою | сухе Інші: Сухе вино |
Рік виробництва | 2020 |
Міцність | 14 Інші: Вино міцність: 14 |
Вміст цукру, г/л | 0.4 |
Сорт винограду | Nebbiolo |
Колір вина | червоне Інші: Вино колір: Червоне |
Регіон | П'ємонт |
Класифікація | DOP |
Особливості | Элитное |
Смак | Клубника |