Вино Simon Bize та Fils Aloxe Corton Le Suchot 2018 червоне сухе 0.75 л (BWT1171)
Країна виробник | Франція |
Вид напою | сухе |
Рік виробництва | 2018 |
Сорт винограду | Pinot Noir |
Регіон | Бургундія |
Класифікація | AOC |
Опис товару
У прадіда Патріка Біза, винороба господарства Simon Bize, у 1880-х роках була зовсім невелика кількість виноградних лоз — тепер вони займають площу 22 га, а саме господарство називають найкращим у Савіньї-ле-Боні. Патрік, який зробив своє перше вино 1974 року, вважає, що найважливіше — це старі лози та низька врожайність, а в іншому немає жодних правил — він робить те, чого вимагають лози. Йому вдається створювати виняткові вина навіть у тих ділянках, які зазвичай дуже високо котирувалися.
Його вина щільні, багаті, гармонійні та, на відміну від більшості інших вин Савіньї, значно покращуються з віком. Молодим винам, особливо Прем'єр Крю, потрібно кілька років у пляшці, щоб пом'якшити свій смак. Патрік Біз рекомендує пити Прем'єр Крю після 10 років, провидених у пляшці. Протягом усієї своєї історії господарство було зосереджено на якості вин, постійна увага приділяється роботі на виноградинках та процесу виноробства. Патрік Бізе не робить нічого особливого, але його виноградинки дають низькі врожаї, набагато нижчі за дозволений рівень в апелласьоні, а це означає більше цукру та смакових компонентів у ягодах, що дає винам велику концентрацію. Він також вважає за краще збирати врожай пізніше, ніж його сусіди, ризикуючи втратою врожаю для забезпечення зрілості винограду.
У Domaine Simon Bize обережно використовують дуб для витримки вин, щоб зберегти елегантність та баланс фруктів у вині, дотримуються гнучкого підходу у прийнятті рішення про те, як довго кожне вино пробуде у барелях, ретельно стежать за еволюцією кожного вина та коригує дозрівання відповідно до багатства та ваги кожного кюве.
Господарство виробляє 2/3 червоних вин та 1/3 білих, з 16 різних апелласьонів, в основному навколо Савіньї. Серед вин Simon Bize є два гранд крю: біле Corton-Сharlemagne та червоне Latricières Chambertin. Виноградник Les Bourgeots був висаджений між 1965-1978 роками та займає 3,5 га. Грунти глибокі, світлі вапняно-глинисті.
Вініфікація
Цілі грона або частково відокремлені від гребенів, залежно від апелласьону та вінтажу, надходять на бродіння. Для використання цієї практики потрібна хороша фенольна зрілість для забезпечення необхідної якості танінів при екстракції. Після прибуття на виноробню виноград сортують та поміщають у відкриті дерев'яні ферментатори, де виноград залишається 4-5 днів до початку ферментації. Залежно від вінтажу температура підтримується приблизно на рівні 15°C. На цій стадії виноград м'яко тиснуть ногами, щоб уникнути надмірного тиску, який може пошкодити кісточки і привнести грубі, в'яжучі таніни.
Під час спиртового бродіння, коли температура піднімається до 33-34 ° C, колір, таніни та аромати екстрагуються з винограду. Ферментація природна та триває від 5 до 7 днів. Коли цукор повністю трансформується на спирт, температура поступово падає до 24°C, вино переливають і пресують. Далі воно надходить у сталеві ємності для дебурбажу та декантації, після чого поміщається в дубові барелі в середньому на рік для дозрівання.
Для витримки використовується невеликий відсоток нового дуба для збереження типових ароматів Піно Нуара. Вік бочок становить 1-6 років. Яблучно-молочне бродіння відбувається природно період із січня до червня. Вино переливають лише раз, наприкінці витримки для асамбляжу, у сталеві ємності, де вино залишається аж до бутілювання. Вино не обклеюють та не фільтрують.
КОЛІР, СМАК, АРОМАТ
Історія виноробні Simon Bize et Fils почалася в далекому 1880 році в Савіньї-ле-Бон. Господарство відносять до найкращих виробників цього апелласьону, а сам виробник вважає, що найважливіше – це старі лози та низька врожайність.
Aloxe Corton Le Suchot родом із лоз, висаджених у 1985 році.
Це соковите вино наповнене ароматами зацукрованих червоних фруктів, терпкої вишні, журавлини, використаної шкіри та попурі.
Післясмак вина терпкий, смачний і дуже тривалий.
ТИП
- Червоне Сухе
ВІНТАЖ
- 2019
ВИРОБНИК
- Simon Bize et Fils
ГЕОГРАФІЯ
- Франція - Бургундія
КЛАСИФІКАЦІЯ
- AOC
СОРТОВИЙ СКЛАД
- Піно Нуар;
МІЦНІСТЬ, %
- 13%
Характеристики Вино Simon Bize та Fils Aloxe Corton Le Suchot 2018 червоне сухе 0.75 л (BWT1171)
Виробник | Simon Bize Et Fils Інші: Вино Simon Bize Et Fils |
Об'єм, л | 0.75 Інші: Вино об'єм, л: 0.75 |
Країна виробник | Франція |
Вид напою | сухе Інші: Сухе вино |
Рік виробництва | 2018 |
Міцність | 13 Інші: Вино міцність: 13 |
Сорт винограду | Pinot Noir |
Колір вина | червоне Інші: Вино колір: Червоне |
Регіон | Бургундія |
Класифікація | AOC |
Смак | фруктовий, Журавлина, Вишня |